Home

Welkom op mijn website. Je vindt hier info over wat ik doe en wat ik heb gedaan.

In 2014 ben ik afgestudeerd van het Conservatorium in Haarlem als pop/sessie bassist met als minor contrabas. Momenteel ben ik actief in onder andere Waterproof Shampoo, Tess et les Moutons en The Stream. Ook doet ik studiowerk en geeft workshops over de bas.

Daarnaast geef ik ook baslessen aan mijn eigen lespraktijk ‘Bassen met Boris‘.

Basles

Op zoek naar baslessen in de omgeving Alphen aan den Rijn? Kom ‘Bassen met Boris’.

Naast mijn activiteiten in verschillende bands geef ik ook baslessen in mijn eigen lespraktijk “bassen met Boris”. Wil jij bas leren spelen, of speel jij al een tijd?
Ik help je om een betere bassist te worden zodat jij kan gaan doen wat je wilt doen. Kies voor wekelijks lessen, of wil je een paar lessen boeken om de auditie voor je nieuwe band of conservatorium goed voor te bereiden? Stuur me een bericht via mijn website, of via social media om een afspraak te maken en dan gaan we aan de slag of gebruik de Whatsapp-knop.


Ik geef les op de dinsdag en woensdag avond. Ik heb de volgende slots voor wekelijks lessen. Die met een kruis zijn reeds bezet. Buiten deze slots lessen is eventueel mogelijk in overleg.

DinsdagWoensdag
18:0018:00
18:3018:30
19:0019:00
19:3019:30
20:0020:00
20:3020:45

De functie van de basgitaar in een band is niet ingewikkeld. Je bevestigt de akkoorden die de gitarist of pianist spelen en samen met de drummer geef je aan welke tellen in de maat het belangrijkste zijn. Deze taken zijn beiden even belangrijk en moet je dus goed balanceren. De kunst is om dit simpel te houden maar ook weer spannend.

Bij de lessen geef ik aandacht aan de klank die je uit je instrument haalt, je wilt met zo weinig mogelijk inspanning maximale toon maken. Ook is er aandacht voor een stukje muziektheorie, stijlen-kennis maar ook praktische kennis over de bas, denk dan aan bijvoorbeeld onderhoud maar ook het gebruik van je versterker.

Onderaan mijn website vind je een contact formulier om me een bericht te sturen. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.

Bands

Dit zijn de huidige bands waar ik vast onderdeel van uitmaak en structureel mee werk.

Waterproof Shampoo
Tess et les Moutons
The Stream

Ook ben ik actief, of heb ik gewerkt met de volgende artiesten:

De Klittenband, The Adele Project en Mitch Rivers.

Maaike Ouboter en Janne Schra.

Alexander de Grote, Bass n’ Shaw en Dave von Raven.

Jamsessies @UndertheBridge

Naast de bands waar ik in speel en lessen die ik geef organiseer ik ook maandelijks een lokale jamsessie in Rock/Blues Café Under the Bridge. Deze sessies zijn begonnen als ‘schoolproject’ van het conservatorium en heb ik vanwege succes doorgezet tot nu.

De jam begint rond 22:00 met een huisband en daarna is de sessie geopend voor iedereen die wilt spelen. Covers mogen, jams mogen. Alles mag, niks moet. Daarnaast draait DJ Martin voor, na en tijdens de jam lekkere funky plaatjes.

Geen enkele reden om dus niet een keertje langs te komen in Under The Bridge

NB:

backline: Meerdere SM58, vloermonitor, 2x gitaar amp 1x bassamp drumkit met snare en bekkens.

Contact

Wil je met me in contact komen?

Stuur me een mail of een bericht via de verschillende social media waarop ik actief ben.

    Soms komen berichten in mijn spambox terecht. Elke maandagochtend check ik deze, dus mijn reactie kan in het ergste geval een weekje duren.