Basles

Op zoek naar baslessen in de omgeving Alphen aan den Rijn? Kom ‘Bassen met Boris’.

Naast mijn activiteiten in verschillende bands geef ik ook baslessen in mijn eigen lesprakrijk “bassen met Boris”. Wil jij bas leren spelen, of speel jij al een tijd?
Ik help je om een betere bassist te worden zodat jij kan gaan doen wat je wilt doen. Kies voor wekelijks lessen, of wil je een paar lessen boeken om de auditie voor je nieuwe band of conservatorium goed voor te bereiden? Stuur me een bericht via mijn website, of via social media om een afspraak te maken en dan gaan we aan de slag.

De functie van de basgitaar in een band is niet ingewikkeld. Je bevestigt de akkoorden die de gitarist of pianist spelen en samen met de drummer geef je aan welke tellen in de maat het belangrijkste zijn. Deze taken zijn beiden even belangrijk en moet je dus goed balanceren. De kunst is om dit simpel te houden maar ook weer spannend.

Bij de lessen geef ik aandacht aan de klank die je uit je instrument haalt, je wilt met zo weinig mogelijk inspanning maximale toon maken. Ook is er aandacht voor een stukje muziektheorie, stijlen-kennis maar ook praktische kennis over de bas, denk dan aan bijvoorbeeld onderhoud maar ook het gebruik van je versterker.

Als je nog geen bas hebt help ik je hier graag bij. Ik kan je adviseren over de aanschaf van je eerste bas. Maar omdat dit nog best lastig kan zijn bied ik ook het volgende aan:

Je huurt bij mij je eerste starters-set.
Ik heb 2 sets samengesteld voor startende leerlingen. Deze bestaat uit een bas, versterker, kabel, stemapparaat, strap en een tas. Hier betaal je maandelijks een vast bedrag (30 of 40 euro) voor en na 6 maanden is de set van jou.* Dit scheelt je een hoop uitzoekwerk en ik weet dat je een prima instrument hebt waar je mee aan de slag kan.
*onder voorwaarde dat je minimaal 6 maanden lest

Onderaan mijn website vind je een contact formulier om me een bericht te sturen. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.